Sliter du med å få sove?

Sliter du med å få sove?

Gjør dette i stedet for å scrolle på telefonen når du skal sove!

Hva skal du gjøre før du legger deg i stedet for å rulle i det uendelige på telefonen? Vi har alle vært der, sittende fast i det digitale boblebadet - og minuttene som tikker og går over i timer.

Men visste du at denne vanen kan forårsake mer skade enn godt, spesielt når det gjelder søvnen din? I dette blogginnlegget skal vi snakke om effekten av telefonbruk og skjermtid før sengetid, og presentere noen herlige alternativer som kan fremme bedre søvn og forbedre ditt generelle velvære.

Vi legger selvfølgelig ikke skjul på at du blant fordelene finner fargelegging og tegning for barn og voksne.

10 ting å gjøre før sengetid (i stedet for å se på telefonen)

 1. Lese: Å dykke ned i en god bok kan hjelpe tankene dine til å slappe av og forberede seg på en god søvn. Bare sørg for at det er en fysisk bok eller en e-bokleser som ikke sender ut blått lys.
 2. Skriv dagbok: Å føre dagbok kan være en terapeutisk måte å slappe av og reflektere over dagen din på. Innimellom tekstene dine kan du også skissere og fargelegge små sirkler og figurer. Det er en fin måte å rense tankene dine, håndtere stress og til og med forbedre den kreative tenkingen på.
 3. Tegne eller fargelegge: Å bruke fargelegging eller tegning som en aktivitet før du legger deg, kan være utrolig beroligende. Det vil fungere som en form for meditasjon. Ved å fargelegge vil du også kunne slappe av og fokusere tankene dine på noe håndgripelig. Det vil hjelpe med å avlede tankene dine bort fra bekymringer eller utfordringer i livet. Mandala fargeleggingsbok for avslappende aktivitet
 4. Meditasjon eller dyp pusting: Disse teknikkene kan hjelpe deg med å oppnå en tilstand av ro, redusere stress og fremme bedre søvn. Det er mange videoer på YouTube, og gode nettsteder som tilbyr god innledning på meditasjon som er perfekt for nybegynnere.
 5. Lett tøying eller yoga: Rolig fysisk aktivitet kan hjelpe deg med å lindre muskelspenninger og kjenne på en tilstand av avslapning. Prøv noen enkle yogastillinger eller strekk før du legger deg for å hjelpe kroppen med å slappe av.
 6. Lytte til beroligende musikk eller hvit støy: Å skape et rolig miljø med beroligende musikk eller hvit støy/lyd kan hjelpe til med å signalisere hjernen din at det er på tide å sove. Du kan også prøve å lytte til en lydbok eller en søvnfokusert podcast.
 7. Planlegg neste dag: Å skrive ned en gjøremålsliste for neste dag kan hjelpe deg med å føle deg mer organisert og redusere angsten for å glemme viktige oppgaver. Denne enkle handlingen gjør at tankekjøret vil roe seg ned, vel vitende om at du er forberedt på neste dag.
 8. Ta et varmt bad eller en dusj: Varmen kan være avslappende og signalisere til kroppen din at det er på tide å sove.
 9. Drikk urtete: Urtete som kamille, lavendel eller pasjonsblomst er kjent for sine søvnfremmende egenskaper. En varm, koffeinfri drikke kan være et trøstende tillegg til leggetid.
 10. Utøv takknemlighet: Å reflektere over hva du er takknemlig for hver dag kan bedre humøret ditt og gjør at du avslutter dagen med en positiv tone. Det er en enkel praksis som kan ha en kraftig innvirkning på din mentale velvære.

Derfor bør du ikke se på skjerm rett før du legger deg

Telefonene våre er som små miniuniverser, fylt med underholdning, informasjon og sosiale forbindelser. Det er også det som gjør dem utrolig vanskelige å legge fra seg. Men å bruke telefonen før sengetid har en rekke konsekvenser som kan være skadelig for søvnen din og den generelle helsen.

 • For det første kan det blå lyset som sendes ut av telefonskjermer rote med kroppens melatoninproduksjon. Det er hormonet som regulerer søvnen din. Det blå lyset overbeviser hjernen din om at det fortsatt er dagtid, noe som gjør det stadig vanskeligere å sovne og forstyrrer søvnsyklusen din.
 • For det andre kan innholdet du ser på mobilen din holde tankene dine aktive og våkne når du egentlig skal slappe av. Enten det er en adrenalinpumpende film, en opphetet diskusjon på sosiale medier eller den endeløse floken av jobb-e-poster, kan disse føre til økt stressnivå og angst. Det vil derfor gjøre det utfordrende å slappe av og sovne.

Mandala fargelegging for voksne er bra før du skal sove

Bildet over viser mandala motiv med fargeleggingsstifter. Å fargelegge mandala er perfekt aktivitet før du skal sove.

Fordelene med en mobilfri leggerutine

Hva kan du gjøre før du legger deg - i stedet for å stirre på telefonen? En god leggerutine uten telefon kan forbedre søvnkvaliteten betraktelig. Med redusert eksponering for blått lys og færre mentale stimuli, vil du finne det lettere å sovne og holde deg i søvn.

Å sove bedre har en rekke helsemessige fordeler. Det kan øke immunforsvaret ditt, forbedre humøret ditt, øke produktiviteten og til og med redusere risikoen for alvorlige helsetilstander som hjertesykdom og diabetes.

Utover de fysiske fordelene kan det å ta en pause på skjermen også forbedre din mentale helse. Det er en mulighet til å koble fra den konstante tilstrømningen av informasjon og kommunikasjon og fokusere på egenomsorg.

Her er en herlig fargeleggingsbok til å fargelegge enhjørning for avslappende aktivitet.

Effekten av en god natts søvn

Når du vet hva du skal gjøre før du legger deg i stedet for å sitte på telefonen, vil du begynne å merke forbedringer i hverdagen. Du vil ha mer energi, humøret ditt vil forbedres og produktiviteten vil øke. Du vil sannsynligvis finne det lettere å konsentrere deg, og hukommelsen din kan til og med forbedres. Og hvem vet – plutselig kutter du også ned på koffeinavhengigheten din!

Å prioritere en god natts søvn er noe av det beste du kan gjøre for din generelle helse og velvære. Og nå vet du at det ikke er mye som skal til for å utgjøre en stor forskjell på søvnkvaliteten.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.