Slik skriver du ut fargeleggingsark: Steg-for-steg

Slik skriver du ut fargeleggingsark: Steg-for-steg

Selv om fargeleggingsbøker og aktivitetsbøker kan skrives ut på omtrent alle typer papir, så er det lurt å tenke over hva du skal fargelegge med før du begynner.

Hvilken type papir; Hvor begynner jeg?

Hvis du er som de fleste ivrige fargeleggere, har du gjerne en liten samling av fargeleggingsarkene i hyllen eller en stabel med favorittene dine på kommoden. Eller er du kanskje like gal som meg, og har en hel hylle dedikert til fargeleggingssidene?

Om du ikke har kommet langt med fargeleggingsavhengigheten din, kan det være lurt å skrive ut en gratis fargeleggingsside før du investerer i en hel tegnebok. Eller kanskje du foretrekker å kjøpe enkle fargeleggingsark fra bokhandelen eller andre steder, slik at du vet nøyaktig hva du får.

I begge disse tilfellene er det greit å kjenne til den beste måten å skrive ut fargeleggingssidene så du unngår hull i arkene eller andre problemer.

Den detaljerte veiledningen nedenfor tar for seg alt du måtte lure på om fargelegging til utskrift, for eksempel hvilket papir som skal brukes til fargeleggingsarkene dine.

Hva er det beste papiret å bruke for å skrive ut fargeleggingsark?

Det beste papiret for å skrive ut fargeleggingssidene dine avhenger av flere faktorer. Vanlig kopipapir vil ikke gi den optimale fargeleggingsopplevelsen, fordi papiret er for tynt for tusjer og ikke har tekstru nok til å gi de beste effektene med fargeblyanter. 

Så hvilket papir skal du skrive ut fargeleggingssidene på?

Vanlig standard kopipapir har en vekt på 80 gram, og vil være for tynne til å bruke til fargelegging med tusjer. Om du skal fargelegge med fargestifter, fargeblyanter eller oljekritt kan du likevel fint ta i bruk vanlig kopipapir. Det kan for eksempel være om du skal ha en rolig fargestund med barna, eller bare kose deg med avslappende fargelegging en kveld.

Bilder av fargelegging på akvarellpapir

Bilde over er fra jeg testet å fargelegge og male på akvarellark. Her ser du strukturen i arket skinner gjennom.

Tykkelse, glatthet og struktur basert på for fargeleggingen

Hvis formålet med fargeleggingen er at du ønsker å ramme inn eller vise frem fargeleggingen etter du er ferdig, anbefales det at du bruker kopipapir på minimum 100 gram. 

Disse arkene bør du bruke når du skal fargelegge med:

  • Fargeblyanter eller kritt: 225 g/m2
  • Akvarellmaling: Minst 200 g/m2
  • Vannbasert maling: 300 g/m2
  • Tusj og andre vannbaserte tegnestifter: 250-300 g/m2

Husk at uttrykket på fargeleggingen vil være ulikt basert på hvilken struktur du velger på papiret. De fleste papir er glatte, og vil passe bra til tusjer og fargestifter. Om du derimot ønsker en litt røff stil, kan det bli stilig om du velger litt grovere struktur på papiret. Akvarellpapir kan også brukes til å skrive ut motiver på. Slik som jeg prøvde på i bildet over. Det er bare til å prøve seg frem! 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.