Myten om enhjørningen

Myten om enhjørningen

Liker du å fargelegge enhjørning? 

Du er ikke alene om å synes at enhjørninger er spennende og fascinerende skapninger. Og selv om vi vet at den ikke finnes på ekte, så er det likevel mange gøye historier rundt dette flotte dyret.

Visste du forresten at vi har laget en samleside med alle fargeleggingsbøker av enhjørning tegninger? Her finner du den!

Før trodde menneskene det fantes enhjørninger

I gamle tider var det mange mennesker som trodde på enhjørningen. En gammel historie forteller om en indisk villesel som var like stor som en hest. Den hadde en hvit kropp, lilla hode og blå øyne. På pannen hadde den et langt horn som var rødt i spissen, svart i midten og hvitt ved bunnen. Det sies at de som drakk fra enhjørningens horn, ble beskyttet mot mageproblemer, epilepsi og gift. Enhjørningen var veldig rask og vanskelig å fange.

Enhjørningen har fascinert oss i hundrevis av år. Hvit enhjørning løper i strandkanten

Enhjørningen er en fantastisk skapning som har trollbundet oss i lang tid. Den ser ut som en blanding av en hest og en geit, og det mest spesielle er det ene hornet den har på pannen. Enhjørningen finnes ikke i virkeligheten, men vi finner den i gamle historier og eventyr.

Du kan bli bedre kjent med enhjørningen i denne fargeleggingsboken.

Gamle eventyr om enhjørningen

Selv om enhjørningen ikke finnes i virkeligheten, har den fortsatt en spesiell plass i fantasien vår. I gamle eventyr og i Bibelen blir enhjørningen beskrevet som et sterkt og fantastisk dyr. I Bibelen blir skapningen omtalt som villokse, og ble kalt reʾem. Noen historier sier at bare en jomfru kan fange enhjørningen ved å sitte stille foran den. Enhjørningen hopper inn i fanget til jomfruen, og hun tar vare på den og fører den til kongens slott. Dette har blitt sett på som et symbol på kjærlighet og renhet.

Store norske leksikons forklaring av dette fabeldyret finner du her.

Historien om enhjørningen og elefanten

En annen spennende historie forteller om hvordan enhjørningen bekjempet en elefant. Enhjørningen brukte hornet sitt til å spytte elefanten i hjel. Det er også sagt at enhjørningen kan rense forgiftet vann ved å berøre det med hornet sitt, slik at andre dyr kan drikke det trygt.

Det mystiske dyret enhjørning dukker også opp i Bibelen.

Enhjørningens fargerike univers

Enhjørningen er også kjent for å være vakker og fargerik. Når du fargelegger bilder av enhjørninger, kan du bruke fantasien til å gi den regnbuefarger og glitrende manke og hale. Det er gøy å bruke farger for å gjøre enhjørningene enda mer magiske og spesielle.

Selv om enhjørningen ikke finnes i virkeligheten, kan du likevel la fantasien utforske denne mystiske skapningen. Vi kan tegne enhjørninger og drømme oss bort i en verden full av magi og eventyr. Enhjørningen minner oss om hvor fantastisk og spennende verden kan være når vi bruker vår kreative fantasi.

Hos LilleStjerne finner du flere fargeleggingsbøker med enhjørninger. Her er en av dem.

Så ta frem fargeblyantene og fargelegg enhjørninger i alle regnbuens farger. Det er viktig å ta vare på din egen indre fantasi og kreativitet.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.