Forside til bloggartikkelen som handler om 7 fordeler med å fargelegge. Bildet er av en kvinne som står i yoga-pose med livets tre over seg, og sprer store bølger ut over.

Fargelegging for voksne: 7 fordeler med å fargelegge

Fargelegging er ikke bare for barn. Fargebøker for voksne har blitt mer og mer populære i takt med den stadig voksende ukulturen sosiale medier gir oss. Og det tolkes som at vi faktisk trenger disse pausene! Er du ikke enig? 

Liker du å fargelegge? De 7 beste helsefordeler med fargelegging

Det å ta seg en pause fra hverdagsmaset, gjør godt for kropp og sjel. Og du har gjerne lett for å si at du ikke finner tid til  Hvis du ikke allerede eier en fargeleggingsbok, så har vi samlet 7 fordeler som kan være med på å overbevise deg.

#1 Fargelegging er: Avslappende og inspirerende

Når du fargelegger vil kroppen din slappe av og stimulere hjernen. Når du stuper med hodet først inn i fargeleggingens verden, blir du fokusert på den enkle, meditative aktiviteten du sitter med. Dette gir deg et avbrekk fra hverdagens bekymringer og gir deg en følelse av indre ro og kreativitet.

#2 Fargelegging er: Meditativt

Du kjenner sikkert igjen følelsen når du soner helt ut. Alt rundt deg forsvinner og du går inn i deg selv. Det er også slik det er å fargelegge. Mens du fyller ut sidene med farger, har du også en meditativ opplevelse. Når du fordyper deg i de ulike motivene, mønstrene og detaljene, kan du oppleve en dypere forbindelse med nåtiden. Da vil du tenke mindre på hverdagsstresset. Jo mer du praktiserer med fargelegging, jo bedre blir du på å oppnå en meditativ flyt.

#3 Fargelegging forbedrer: Finmotoriske ferdigheter

Når du konsenterer deg fullt og aktivt om noe, lærer du deg å bli mer nøyaktighet og utvikler de finmotoriske ferdighetene dine. Til vanlig sitter du kanskje foran en pc og trykker. Det vil ikke bedre de finmotoriske egenskapene dine. For når du først kjenner tastaturet godt, så er det ikke med på å utvikle evnene dine. Ved å fargelegge intrikate design, forbedrer du hånd-øye-koordinasjonen og stimulerer de motoriske ferdighetene dine. Disse ferdighetene er viktige for både unge og voksne, og kan være en morsom måte å holde hjernen og kroppen aktiv på. 

#4 Å fargelegge kan: Fremme god søvnkvalitet

Å ta en pause fra skjermen og sette seg ned med fargestifter og fargeleggingsark før sengetid, kan bidra til bedre søvn. Ved å unngå det blå lyset fra elektroniske enheter og erstatte det med fargelegging, hjelper du kroppen med å produsere naturlig melatonin - da er du også forberedt på en god natts søvn. Hvorfor ikke starte en ny kveldsrutine som inkluderer avslappende, meditativ fargelegging? 

Baby som ligger på ryggen på et offwhite teppe og sover med hodet hvilende mot armen sin.
Den lille babyen får god kvalitet på søvnen sin etter å vært fokusert på viktige ting i løpet av dagen. Bilde fra Pixabay.

#5 Når du fargelegger: Øker du fokuset og konsentrasjonen din

Når du fargelegger, aktiveres frontallappen i hjernen. Den er ansvarlig for din evne til problemløsning og organisering. Gjennom regelmessig fargelegging kan du trene opp hjernen til å fokusere på en oppgave av gangen, og oppnå en dypere evne til konsentrasjon.

#6 Ved å fargelegge: Kan du redusere angst og ytre påvirkninger

Selv om man skal være forsiktig med å si det, så viser faktisk studier at fargelegging kan redusere stress og angst hos voksne. Det vil skje når du vier tid til å gjøre en rolig aktivitet i 20 minutter eller mer; som for eksempel fargelegging. Da vil pulsen din senke seg og du kjenner på en følelse av harmoni i hele kroppen. Når du fargelegger mer komplekse motiv, som mandalaer, kan det resultere i at helsen din endrer seg i positiv retning.

#7 Fargelegging avlaster hjernen mot stress

En betydelig fordel med å fargelegge for voksne er at det avlaster hjernen mot stress. Mens du sitter og fargelegger, fokuserer du på repetisjonen og detaljene i bildet. Når du er fokusert på fargeleggingen i sin helhet, tar ikke hjernen hensyn til andre ting som kan ha forårsaket hverdagsstresset.

Forstår du det nå?

Dette skrives ikke for å prøve å overbevise deg om at fargelegging er bra for deg! Det er du selv som må ønske å fargelegge. Det er akkurat som trening: du vet det er bra for deg, men du må også ønske å trene for å faktisk komme i gang.

Å starte eller avslutte dagen med å fargelegge en side fra en fargeleggingsbok for voksne, kan vekke følelsen av nostalgi. Det kan minne deg om barndommen din og la deg drømme deg vekk. Neste gang du kjenner på at du går gjennom en heftig dag, finn fram tegnesakene og sett i gang med fargeleggingen!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.