Boho - Er det en stil, en livsstil eller et uttrykk?

Boho - Er det en stil, en livsstil eller et uttrykk?

Hva er boho?

Boho er både en stil, en livsstil og et uttrykk. Og boho-stilen er eviggrønn. Det vil si at den aldri går ut av mote. Stilen kalles også for bohemsk stil og er en kreativ og eklektisk stil som er inspirert av bohemkulturen. Men visste du at den stammer fra så tidlig som slutten av 1800-tallet? 

Vi tar en nærmere titt på denne stilen, og forklarer hvorfor mange finner stilen både sexy og interessant.

Hvor kommer boho fra?

Boho-stilen har røtter fra den bohemske livsstilen og estetikken. Uttrykket er naturlig og fritt og omfavner friheten man opplever av å være ute i naturen. 

Opprinnelig stammer boho fra bohemsk kultur og kunstnerkolonier på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Så stilen har allerede vært rundt oss en god stund. Her kan du lese mer om boho-interiør.

Boho stil klær som fremmer den bohemske livsstilen. Kvinnene sitter i en eng med strå i bohem-pregede kjoler med et avslappet smil om munnen.

Den bohemske stilen gjenspeiler en livsstil i ro og harmoni. Bilde fra Pixabay.com

Er boho bare klær?

Boho er ikke bare klær eller en type stil man hadde i hjemmet sitt. Det var en livsstil. Og i begynnelsen av denne epoken ble livsstilen assosiert med kunstnere, forfattere og kreative sjeler som ønsket å leve fritt. De ville ikke at sosiale konvensjoner skulle styre levemåten deres.

Gruppen som valgte å leve denne livsstilen reagerte på samfunnets stivhet og konformitet. De ønsket å fremme individualitet, eventyrlyst og en kjærlighet til kunst, kultur og naturen.

Inspirert? Vil du ha boho-stil hjemme?

For å ta boho-stilen helt ut har vi noen forslag som kan gjøre hjemmet ditt klar for et mer naturlig uttrykk.

  • Naturlige farger: Velg interiør i naturlige og jordnære farger som brunt, beige, grønt og blått. Dette gjenspeiler boho-stilens tilknytning til naturen og dens harmoniske estetikk.
  • Mønstre og detaljer: Boho-stilen er kjent for sine intrikate mønstre og detaljer. I fargeleggingsboken vår "boho" finner du fargeleggingssider med geometriske former, kreative men enkle motiv eller eksotiske mønstre som kan legge til en bohemsk touch når de er fargelagt.
Zommet bilde som viser to fargeleggingssider med sorte linjer i et artistisk uttrykk som fremhever boho-stilen.
  • Kreativ frihet: En viktig del av boho-stilen er å uttrykke din egen individualitet og kreativitet. Velg dekorative interiør-produkter som gir deg nok plass til å legge til egne detaljer, mønstre eller dekorasjoner etter eget ønske.
  • Bruk av tekstiler: Boho-stilen er kjent for bruk av tekstiler som gir et bohemsk og koselig utseende. Bruk gjerne en av de innrammede fargeleggingsarkene som inspirasjon til å lage tekstiltrykk, putetrekk eller andre dekorative elementer for å skape en autentisk boho-atmosfære.
  • Tilbehør og dekor: Om du har tilpasset møbler eller fargen på veggen til boho-stilen, kan du komme i gang med å hente ut boho-tilbehør og dekorative elementer. Dette kan være puter, tepper, veggkunst eller hengekøyer som passer til boho-stilens unike og fargerike atmosfære.

Slik omfavner du boho-stilen

For å kjøre den bohemske boho-stilen i sin helhet handler det om å omfavne kreativiteten, friheten og eventyrlysten som denne stilen representerer. Utforsk ulike mønstre, farger og materialer, og skap din helt egen bohemske stil som gjenspeiler personligheten din og kjærligheten du har til boho-estetikken.

Del gjerne stilen med LilleStjerne!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.