5 avslappende aktiviteter i en hektisk hverdag

5 avslappende aktiviteter i en hektisk hverdag

En god avslapningsteknikk er å puste dypt inn og enda roligere ut. Utpusten din bør ta dobbelt så lang tid som innpusten. Men det er mer enn pusten din du kan ta kontroll over for å få en roligere hverdag.

Gi  både små og store ro

Her tar vi for oss flere ulike tips du kan bruke i hverdagen, for å roe ned pulsen og få en fredsom ettermiddag.

1. Pusteøvelser - pust inn, pust ut

Du trenger ikke å ha gått på yoga, eller blitt helfrelst mindfullness-utøver for å lære deg å bruke pusten til å hjelpe deg med å roe ned. Ved å sitte stille og fokusere på pusten, vil pulsen roe seg og du vil kjenne roen omfavner deg.

Du kan også høre på mediterende musikk i bakgrunnen, som kan hjelpe deg å holde fokus på det du holder på med. Husk at mobil, tv og radio må skrus av slik at ingen forstyrrelser kan trigge pulsen din. Alle vet at mobilvarslinger ofte bringer med seg et par ekstra hjerteslag, så vær alltid bevisst på disse forstyrrelsene.

2. Gi barna alenetid

Ved å gi barna tid alene kan de få samlet tankene sine og reflektert litt uten andre forstyrrelser. Sett av litt tid hver dag hvor barna dine kan få være helt i fred, uten noen plikter eller forstyrrelser. Gi dem for eksempel en spennende tegnebok de kan sitte å fargelegge på, mens de nyter alenetiden sin. Barn trenger like mye alenetid slik som vi voksne gjør.

Jente med rødlig hår ligger i sengen og scroller på telefonen.

Det er ikke mens de scroller på telefonen at barna slapper mest av. 

3. Slapp av!

Ved å senke aktivitetsnivået kan du påvirke din følelsesmessige og kognitive adferd. Ved å sette eller legge deg ned, så tar du for deg en og en kroppsdel. Tenk at denne kroppsdelen sover eller forsvinner, og når du kjenner den er "borte" går du videre til neste. Dette er en øvelse du og barnet ditt kan gjøre sammen, og vil gi dere en deilig ro i kroppen. Men denne kommer med en advarsel: Går dere helt inn i avslapningen, kan det hende dere sovner! Så for å vekke dere igjen, går dere gjennom samme prosessen for å vekke hver enkelt del i kroppen.

4. Organiser et rom eller rydd et skap

Selv om du kanskje forbinder rydding med stress, så kan det likevel ha motsatt effekt. For følelsen du får etter du har ryddet eller organisert et rom, vil gi deg total avslapning. Ryddekonsulenten Monica har tips til hvordan du raskt og enkelt kan organisere kjøkkenet ditt. Og som du vil se, så vil det gå fortere og enklere enn du tror!

5. Naturen gjør underverker

Du har garantert hørt det før, men her får du høre det igjen. Naturen gjør underverker for kropp og sjel. Naturen kan være en stor kilde til ro og avslapning. Om du går en tur i skogen eller langs stranden kan du kjenne på naturens ro. Studier viser faktisk at naturen kan redusere stress og øke konsentrasjonen. Om du tilbringer tid ute i naturen i uken vil du kjenne på en følelse av tilstedeværelse.

Så der har du det! 5 nyttige tips til hvordan du kan slappe av i hverdagen. Det er bare til å begynne å øve.

Her får du forresten en GRATIS fargeleggingsbok fra LilleStjerne som en pangstart på ukas avslapning! Skriv den ut og sett i gang med fargeleggingen!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.